SociaalGroen
Veel bewoners in Maastricht NoordWest ervaren een gemis aan contact en ontmoetingen met andere mensen. De groene omgeving wordt echter amper gebruikt om te picknicken, te sporten, te dansen, elkaar te spreken. Het centrale park oogde als een kale grasvlakte; het groen was ‘asociaal groen’.
Sociaalgroene verbindingen
Onderzoekers en bewoners hebben daarom in 2018 de werkgroep SociaalGroen gevormd om sociaalgroene verbindingen te maken in de buurt. Er wordt gewerkt aan meer bomen, bloemen, natuur-speelelementen en aan het onderhoud van de bloementuin. In 2020 hebben de bewoners zich georganiseerd in de Stichting SamenGroener Maastricht NoordWest om zo een formele partner te zijn voor de gemeente en eventuele subsidiegevers. De Stichting heeft in 2020 de derde prijs in de wacht gesleept in de prijsvraag Onze Buurt.
Overleg Viegenpark 18 januari 2024
Er is de laatste jaren veel gebeurd in het Viegenpark, maar de verbeteringen stagneren. Tijd voor een overleg met omwonenden betrokken organisaties zoals de gemeente, Trajekt, CNME, Vitaal Maastricht, de cricketclub en de Universiteitmetdebuurt.
Bijenhotspots
Om de biodiversiteit te vergroten legt het CNME in Maastricht Bijenhotspots aan.
Ook het Viegenpark is een geschikte plek.
Opening natuurelementen
Opening natuurelementen in het park 24 september 2021. Kinderen en ouders helpen mee om platen in de tuin te zetten.
Sociaalgroen agenda
Blijf op de hoogte van onze agenda. Je bent van harte welkom om mee te praten, denken en doen.
Meer weten?
Voor meer informatie over de Stichting SamenGroener: Facebook & email.
Ben je geïnteresseerd in de Universiteitmetdebuurt, wil je meer weten of wil je meedoen?